Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Συνέχεια στις νίκες

Την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου απέναντι στα Μέθανα 68-57 το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα παιχνίδι όπου είχε μεν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του αλλά σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ ενώ οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αξιόμαχοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Λουτρακίου καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο συνάντησε σημαντικά επιθετικά προβλήματα απέναντι στην άμυνα των φιλοξενουμένων ενώ και στον αμυντικό τομέα δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση με αποτέλεσμα το 11-14 να είναι το σκορ του πρώτου τετάρτου του ματς.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα με εξαίρεση κάποια επιθετικά ξεσπάσματα του Ποσειδώνα, με τα προβλήματα στην άμυνα να συνεχίζονται και τα Μεθανα να βρίσκουν λύσεις κυρίως με περιφερειακά σουτ. Κάπως έτσι το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με μόλις 3 πόντους, 34-31.

Στην επανάληψη ο Ποσειδωνας θέλησε να βελτιώσει την απόδοση του στην άμυνα ώστε να καταφέρει να οικοδομήσει μια ασφαλή διαφορά και τα κατάφερε σε αυτό το κομματι καθώς σε ολόκληρο το δεκάλπετο δέχτηκε μόλις 8 πόντους. Η επιπολαιότητα όμως που χαρακτήρισε τις επιθετικές επιλογές δεν του επέτρεψε να μετουσιώσει σε σκορ τα πολλά κλεψίματα που πραγματοποίησε αλλά και την κόπωση των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 15 πόντους σε αυτό το διάστημα και η διαφορά των 10 πόντων (49-39) να φαντάζει επισφαλής.

Στο τέταρτο δεκάπλεπτο τα Μέθανα θέλησαν να εκμεταλλευτούν την (αδικαιολόγητη) χαλαρότητα που επέδειξαν σε μεγαλο μέρος αυτού του διαστήματος οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν όμως ήταν να πλησιάσουν μεχρι τους 7 (62-55). Κάπου εκεί ο Ποσειδώνας με δύο καλάθια (ένα τρίποντο του Δημητριάδη και ένα σουτ 2 πόντων) και τρεις αποτελεσματικές άμυνες καθάρισε την υπόθεση νίκη με το τελικό σκορ να είναι 68-57.


Δεκάλεπτα: 11-14, 23-17, 15-8, 19-18

Ποσειδώνας Λουτρακίου: Κουτρούλης 14(2), Δέδες 17(1), Καραγιάννης 2, Γκόλιας 4(1), Δημητριάδη 3(1) , Μάστορης14(1), Στυλιανού, Μπόκος 4, , Χριστοφιλόπουλος 4, Σταυρόπουλος 4, Ντερτιλής, Γλυκοφρίδης 2.

Μέθανα: Μενδρινός 7, Γκίκας, Κοντός, Καριώτης 17, Ντουμπανιάρης Παν 12(2), Ντουμπανιάρης Τηλ. 2, Μπρεζάτης 4(1), Ματιάτος 9,


Διαιτητές: Καραλής, Ζάρκος.

Αρχειοθήκη ιστολογίου